Нлдермен аяталатын сандарды жазбаша блу тсілдері. — начальные классы, уроки


09.12.2016ж.
4 сынып
Пәні: математика Сабақтың тақырыбы: Нөлдермен аяқталатын сандарды жазбаша бөлу тәсілдері. Сабақтың мақсаты: Білімділік: Нөлдермен аяқталатын сандарды жазбаша бөлу тәсілімен таныстыру; есептеу және есеп шығара алу дағдыларын жетілдіру. Дамытушылық: есеп шығару арқылы ойлау қабілеттерін дамыту, пәнге деген қызығушылығын арттыру. Тәрбиелік: оқушылардың бойындағы рухани адамгершілік қасиеттерін дамыту, қоршаған ортасымен ізгілік қарым – қатынасын қалыптастыру, дүниетанымын кеңейту, имандылыққа, тапқырлыққа, байқағыштыққа, елін сүйетін және қорғайтын азамат болуға баулу. Сабақтың көрнекілігі: Алатаудың, Рәміздердің суреті, есеп жазылған топшамалар,. Сабақтың әдісі: сұрақ – жауап, түсіндіру, ой қозғау, талдау. Пәнаралық байланыс: дүниетану Сабақтың барысы:I Ұйымдастыру а) сәлемдесу ә) түгендеу б) оқушылардың назарын сабаққа аудару в) психологиялық дайындық 1. Үй тапсырмасын тексеру. Бет123, № 9.Есепте. №7 Өрнек түрінде жаз және мәнін тап:II Жаңа сабақ 1. Балалар, Бүгінгі сабақтың тақырыбы: Нөлдермен аяқталатын сандарды жазбаша бөлу тәсілдерін үйренеміз. Оқулықпен жұмыс кезінде есептерді топқа бөлу арқылы және таңдау арқылы жұмыс жүреді. Артық қалған есептер үйге қалдырылады. Тексеру, дәптер ауыстыру арқылы тексеріліп отырады. Дұрыс шығарған оқушыларға Ту, Елтаңба, Әнұран беріліп отырады. Рәміздердің барлығын Алатау шыңына жеткізген оқушылар үшін « Мамандыққа жол ашық » логика есептері ұсынылады. Бұл дегеніміз елі үшін алдағы уақытта қандай қызмет атқаратынын білеміз. 2. Оқулықпен жұмыс № 2. Оқулықтағы ереже оқылады. Тақтада түсіндіру. Нөлмен аяқталатын сандарды жазбаша (қалдықсыз) бөлу кезінде алдымен бөлінгіш пен бөлгіштегі нөлдерді теңдей алып тастап, содан соң бөлуді орындау керек. - Алда қандай мереке? Тәуелсіздік күні. - ҚР-ның рәміздері Ту, Елтаңба, Әнұран. - Ту, Елтаңба, Әнұранды қолына ұстап өз білімін көрсете Алатау шыңына кім шығады екен? №1,2,3 есепті қатесіз орындаған оқушы Туды №4,5,6 есепті қатесіз орындағандар Елтаңбаны №7,8 есепті қатесіз орындағандар Әнұран әндетіп шығады. Алатаудың шыңына шыққан оқушыға « Мамандыққа жол ашық » атты логика есептері беріледі. № 1. Ауызша есептеу. 45000:90= 500 24000:60= 400 45000:900=50 24000:400=60 45000:15=3000 24000:12=2000 45000:150=300 24000:120=200 45000:500=90 24000:800=30 45000:5000= 9 24000:2000=12 2. Дәптермен жұмыс Күн жады, көркем жазу минуты 210, 2100, 21000, 210 000, 901002000, 33020100, 50040102, 66004400 Тексеру кезінде дәптерлерін көршілерімен ауыстырып, тақтадағы жауабына қарап тексереді. № 3. Өзіндік жұмыс ұйымдастыру. Үш топқа бағандап бөліп беру. 548100:90= 6090 4200*70=294000 190*900=171000 326840:40=8171 3260*300=978000 127800:200=639 507000:60=8450 15300*80=1224000 196000:700=280 № 4 Тақтамен жұмыс.Қай топтан тез шешеді ,сол топтан бір оқушы тақтада орындайды. В=250м Ш: S=(250+150)*250=100000м2 А=? 150м артық 100000м2:5=20000м2 Сұлы-1/5 100000м2- 20000м2=80000м2 Жонышқа-? Артық 80000м2- 20000м2=60000м2 артық себілді 5. Сергіту сәті. №6. Татада орындау. Бұл есепті топшамаға жазу, топтан бір оқушы таңдап алады, сол есепті шығарады. Қалған есепті үйге алады. Сұрақтар: 1.Жылдамдықты қалай табамыз? U=S:t 2. Қашықтықты қалай табуға болады? S=U*t 3. Уақытты қалай табуға болады? t =S:U А) 450км:6сағ=75км/сағ ә) 200км:20км/сағ=10cағ Б) 320тг:4=80 в) (3*50)*4=600тг төленді. № 7.Салыстыр. Ауызша орындау.Бұл есептеде таңдау, қалған есепті үйге алу. А*(34*500) = 34*а*500 с*452*d < c*542*d f*(2400+1200) < 2400*f+12000*f b: (200*100) = (b:200):100 III.Сабақты қорыту. 2. Үйге тапсырма беру 125 бет.№5,93. Бағалау, күнделікке қою. 

Приложенные файлы

  • docx 296331
    Размер файла: 26 kB Загрузок: 0

Добавить комментарий